hirdetés
Külföld

Többen meghaltak Japánban az áradások és földcsuszamlások következtében

Az áradások és földcsuszamlások miatt legkevesebb 38 ember meghalt, és több tucatnyian eltűntek Japán nyugati területein.
Megáradt folyó (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)
hirdetés

A legtöbb haláleset Hirosima prefektúrában történt, itt ugyanis csütörtök óta heves esőzések voltak. Több száz lakóház is megrongálódott a rossz időjárási viszonyok miatt.

Megközelítőleg 1,5 millió embert utasítottak otthonaik elhagyására, és újabb hárommillió személynek is tanácsolták, hogy keressenek biztonságosabb szállást. A keresési és mentési munkálatokban több ezer rendőr, tűzoltó és katona vesz részt.

Egy helyi hírügynökség beszámolója szerint az áldozatok közül többeket temettek maguk alá a földcsuszamlások.

A Tokiótól megközelítőleg 600 kilométerre nyugatra fekvő Motoyama városban péntek és szombat reggel között összesen 583 milliméter csapadék esett a helyi meteorológiai ügynökség közlése szerint, és az elkövetkező néhány napban újabb esőzések is várhatóak.

Kiotóban egyébként ugyancsak heves esőzések voltak, egy helyi lakos szerint a folyó közelében élőknek immár van okuk az aggodalomra, hiszen „kezdődik a tájfunszezon”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyét

Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyétEgy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen