hirdetés
Külföld

Újabb négy fiút mentettek ki a barlangból

Újabb négy fiút mentettek ki Thaiföldön a barlangból a búvárok a BBC értesülése szerint, vagyis immár nyolc gyermek is biztonságban van – öten azonban, köztük a gyerekfocicsapat edzője, továbbra is a barlangban várakoznak.
Thaiföldi barlang Vasárnap négy fiút mentettek ki a thaiföldi barlangból, hétfőn pedig újabb négy gyereket menekítettek ki onnan (Forrás: Facebook/กองทัพเรือ Royal Thai Navy)
hirdetés

Korábban négy fiút mentettek ki a thaiföldi barlangból, ahol június 23-án összesen tizenkét fiatal és edzőjük rekedt. A mentési művelet hétfőn indult újra, miután vasárnap éjjel felfüggesztették a búvárpalackok cseréjének idejére.

Noha a helyi haditengerészet egyelőre nem tett bejelentést arról, hogy hétfőn bárkit is kimenekítettek volna, a BBC egy forrása arról számolt be, hogy újabb négy fiút sikerült kihozni a barlangból. Előzőleg a BBC munkatársai láttak mentőhelikoptereket is elindulni a helyszínről.

A gyerekeket azért mentik ki most a barlangból, mert tartani lehet tőle, hogy rövidesen ismét emelkedhet a vízszint.

A mentési művelet vezetője szerint hétfőn helyi idő szerint 11-kor kezdték meg ismét a munkát, és várhatóan 21 órakor végeznek vele. Elmondása szerint egyébként ma többen dolgoznak a helyszínen, mint egy nappal korábban, a mentés körülményeit pedig úgy jellemezte, hogy azok éppen olyan jók, mint vasárnap. (Többen attól tartottak ugyanis, hogy az újabb esőzések miatt esetleg megemelkedett a vízszint.)

A mentés vezetője egyúttal elmondta azt is, hogy a kimenekített fiúk kilétét egyelőre nem fedték fel, tekintettel azon családokra, akiknek a gyereke továbbra is a barlangban van. A fiúk addig közvetlenül nem találkozhatnak a családtagjaikkal, amíg egy esetleges fertőzés kockázata ki nem zárható, egészen addig pedig üvegfalon keresztül, esetleg bizonyos távolból kerülhet majd sor a találkozásokra.

Frissítés:

A mentést vezető thaiföldi haditengerészet megerősítette, hogy összesen már nyolc gyermeket juttattak ki a barlangból.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyét

Izrael lezárta a Gázai övezet áruforgalmi átkelőhelyétEgy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése

Egy turistahajóra zuhant a Kilauea vulkán lávakitörése


KILAUEA,     VULKÁN,     LÁVA

hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen