Külföld

Őrizetbe vettek egy ápolót, miután egy arizonai kórház kómában fekvő betege gyermeket szült

Vádat emeltek Arizonában egy ápoló ellen nemi erőszak miatt, miután egy kiszolgáltatott helyzetű – több mint egy évtizede kómában fekvő – nő gyermeket szült. A 36 éves gyanúsított, Nathan Sutherland feladata volt, hogy gondoskodjon a kisgyermekkora óta a klinikán ápolt 29 éves női betegről, aki december 29-én adott életet gyermekének.
Rendőrség Őrizetbe vettek egy ápolót, miután egy arizonai kórház kómában fekvő betege gyermeket szült (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)

Az intézmény személyzete korábban azt állította, hogy nekik egészen addig nem volt tudomásuk a nő terhességéről, amíg a gyermeket meg nem szülte.

A kisfiú egyébként, akiről a beteg családja gondoskodik, jól van. Tommy Thompson rendőrőrmester az üggyel kapcsolatosan újságíróknak úgy fogalmazott:

„Nem mindig választhatjuk meg, hogy hogyan érkezünk ebbe az életbe, ám mi, mint közösség dönthetünk arról, hogy szeressük ezt a gyermeket”.

Jeri Williams helyi rendőrfőnök a gyanúsított őrizetbe vételével kapcsolatosan elmondta, hogy „jó öreg rendőri munka” árán sikerült elérniük az eredményt, miután a gyermek születését követően nemi erőszak gyanújával indítottak nyomozást.

A gyanúsítottat a DNS-minta alapján azonosították, amelyet a gyerek DNS-ével hasonlítottak össze.

A rendőség közölte azt is, hogy vizsgálják, Nathan Sutherland esetlegesen más betegek ellen is elkövetett-e szexuális visszaélést. Azt egyelőre nem közölték, hogy a férfi alkalmazott volt-e az intézményben, vagy pedig vállalkozóként vállalt munkát ott úgy, hogy emellett esetlegesen máshol is tevékenykedett.

Az egészségügyi feljegyzések szerint egy orvos 37 héttel a gyermek születése előtt vizsgálta a nő állapotát, ám ekkor nem jegyzett fel érdemi változást a beteg egészségét illetően.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen