Kultúra

Hazánkban először született indiai páncélos rinocérosz

A Nyíregyházi Állatparkban életképes kis indiai páncélos rinocérosz látta meg a napvilágot, ami valódi zoológiai szenzációt jelent, hiszen a Föld egyik legritkább állatáról van szó.
Indiai páncélos rinocérosz Indiai páncélos rinocérosz (By Darren Swim - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2882867)

A Nyíregyházi Állatpark a közösségi oldalán számolt be az örömteli hírről, miszerint – Magyarországon először – indiai páncélos rinocérosz (Rhinoceros unicornis) látta meg a napvilágot az intézményben.

A bika borjú tizenhat hónapnyi vemhesség után, problémamentesen jött a világra még szeptember huszonhatodikán késő délután.

A vemhesség előrehaladtával az Állatparkban – ahol sok ritka fajt tenyésztenek sikeresen – a speciálisan kialakított baba-mama boksz mellett kamerarendszert is felszereltek. Ennek segítségével sikerült a születés pillanatát is megörökíteni, amelyről az alábbi videót hozta nyilvánosságra a Nyíregyházi Állatpark:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen