Nemzetközi

Obesity 'biggest threat to women's health' in England

Az elhízás fenyegeti legnagyobb mértékben a nők egészségét Angliában

Dame Sally Davies, Anglia főorvosa arra figyelmeztette a lakosságot, hogy az ország területén az elkövetkezendő években az elhízás okozhatja majd a legjelentősebb egészségügyi problémákat a nők esetében. Amint arról az éves beszámolójában szólt, jelenleg Anglia területén nagyon fontos változásokat kellene eszközölni ahhoz, hogy megelőzhető legyen egy „egyre növekedő egészségügyi katasztrófa”, az elhízás elleni harcot pedig nagyon komolyan kellene venni. Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy az élelmiszeriparnak igen nagy a felelőssége, mivel jellemzően túl sok cukrot használnak a termékeik előállításához. Angliában 2013-ban a női lakosság körében nagy mértékeket öltött az elhízás és a túlsúlyosság, a 34-44 éves korosztályban a nők között 56,4 százalék, míg a 45-54 évesek között 62 százalék volt a túlsúlyosak és elhízottak aránya. A főorvos felhívta rá a figyelmet, hogy a terhesség alatt fokozottan figyelni kell rá, hogy a nők ne legyenek elhízottak, ugyanis ez akár koraszüléshez is vezethet. Dame Sally Davies a beszámolójában az elhízás problémáján túl a nők inkontinenciájáról, valamint a méhnyakrákról is beszélt – előbbiről szerinte nyíltabban kellene beszélni, míg az utóbbinak megelőzésére és hatékonyabb kezelésére lenne szükség.
Obesity is the biggest threat to women's health and the health of future generations, warns England's chief medical officer Dame Sally Davies.
Túlsúlyos nő A kép illusztráció (Forrás: articles.latimes.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen