hirdetés
Nemzetközi

Стивен Сигал стал россиянином

Steven Seagal orosz állampolgár lett

Голливудский актер Стивен Сигал вслед за своим французским коллегой Жераром Депардье стал гражданином России. Соответствующий указ опубликован в четверг на сайте Кремля.
hirdetés

 

A 90-es évek híres akcióhőse, Steven Seagal megkapta az orosz állampolgárságot, Oroszország iránti szeretete, és a színészi pályán elért sikerei miatt.

Seagal francia kollégája, Gerald Depardieu után ő a második, akit tiszteletbeli állampolgárrá választanak a Hollywood-i színészek közül. Az erről szóló dokumentum a Kreml hivatalos honlapján található Vlagyimir Putyin aláírásával ellátva.

Dmitrij Peszkov kormányszóvivő szerint Seagal már régóta kiérdemelte ezt a megtiszteltetést.

„Steven Seagalról közismert, hogy baráti érzésekkel viszonyul Oroszország iránt, és ő ezt soha nem rejtette véka alá. Mindezek mellett egy elég híres és elismert színész is, és a korábban nyújtott alakításaiért úgy döntöttünk, hogy megkapja tőlünk az orosz állampolgárságot.”

Seagal már ez év szeptemberében utalt arra, hogy hamarosan megkaphatja a várva várt kitűntetést.

„Úgy gondolom, az orosz állampolgárság már a láthatáron van. Nagyon szeretnék pár hónapot eltölteni Oroszországban az ottani barátaimmal, azokkal, akik ott várnak, és szeretnek engem.”

A másik ok, ami miatt a színész lemondott amerikai állampolgárságáról az lehet, hogy saját vállalkozást szeretne indítani Moszkvában.

 

Steven Seagal A kép illusztráció (Forrás: gazeta.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen