hirdetés
Nemzetközi

Four jailed in Germany for forming far-right terrorist group

Németország: Szélsőjobboldali terrorcsoport tagjait ítélték börtönre

Three men and a woman have been sentenced to prison terms between three and five years for forming a far-right terrorist group in Germany with a plan to bomb refugee homes as a tactic to scare migrants into leaving the country.
hirdetés

Három férfit és egy nőt ítéltek 3-5 év börtönre Németországban szélsőjobboldali terrorista csoport létrehozása miatt és azért, mert menekültszállókon terveztek robbantást véghez vinni, hogy ezzel elriasszák a potenciálisan az országba érkező migránsokat.

A müncheni bíróság szerint a négy személy 2014 augusztusában hozta létre a terrorcsoportot. A csoport aztán nagyjából 30 fősre duzzadt, és azt tervezték, hogy külföldiekre és menekültszállásokra támadnak – a bíróság szerint a csoport „rasszista, antiszemita és muszlimellenes” nézeteitől vezérelve.

A bíró, Reinhold Baier elmondta, hogy a csoport a menekülteket el akarta rettenteni Németországtól, még akkor is, ha ehhez embereket kellett volna megölniük. Thomas de Maizière német belügyminiszter üdvözölte az ítéletet, egyben azt mondta, hogy az azt példázza, hogy a hatóságok a terrorizmus minden formája ellen fellépnek.

„A mai ítélet azt mutatja, hogy az állam elkötelezett és éber a jobboldali szélsőségesség és a szélsőjobboldali terrorizmus elleni küzdelemben” – mondta a belügyminiszter.

A csoport a Szászország tartományban található Borna területén tervezett egy támadást egy menekülttábor ellen még 2015 májusában, ám mivel a rendőrség megfigyelte a csoportot, így valamivel a támadás elkövetését megelőzően őrizetbe vették őket.

Andreas H.-ra, a csoport 58 éves vezetőjére négy és fél év börtönbüntetést szabtak ki, míg a csoport egy másik vezetője (Markus W., 41) öt, az ő barátnője (Denise G., 24) pedig 3 év 10 hónapos büntetést kapott. Mindketten Szászország keleti részén éltek. A csoport bochumi szóvivőjére, Olaf O.-ra három év börtönbüntetést szabtak ki.

A négy elítélt személy a telefonos beszélgetéseik mellett a közösségi oldalakon és egy mobilos chat-csoportban is kifejezték a migránsok iránti gyűlöletüket. A magát „terror lady-nek” nevező Denise G. a beszélgetések során kifejezésre juttatta azt is, hogy meglátása szerint túl lassan haladnak a támadás terveivel, és emiatt türelmetlen.

Egy másik beszélgetésben Andreas H. and Markus W. egy szögbomba elkészítéséről egyeztettek.

A rendőrség a házkutatások során fegyvereket, illegális robbanóeszközöket és szögeket is talált. A bíróság szerint Markus W. és Denise G. Csehországból vásároltak illegális robbanóeszközöket mindössze napokkal a tervezett támadás előtt.

Németországban jelentősen nőtt a menekültszállások elleni támadások száma az elmúlt két évben a menekültek és migránsok számának megnövekedésével összefüggésben.

Markus W Markus W., az Oldschool Society csoportot alapító négy személy egyike / Markus W, one of four who founded the Oldschool Society (Forrás: maltatoday.com.mt)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen