hirdetés
Nemzetközi

Trinkgeld im Ausland: Wo es Pflicht ist - und wo Beleidigung

Borravaló külföldön: Hol számít kötelezőnek és hol sértésnek

Ob im Restaurant, bei der Taxifahrt oder im Hotel: Wenn es um das finanzielle Dankeschön geht, lauern vielerorts Fettnäpfchen. Wir geben einen Überblick, welcher Zuschlag in beliebten Urlaubsländern üblich ist.
hirdetés

Étterem, taxi, hotel: ha borravalóról van szó, csúnya buktatókba futhatunk bele külföldön. Japánban például kifejezetten sértés, míg az Egyesült Államokban ebből élnek a pincérek. Míg számos országban a számlán rajta szerepel a borravaló, van olyan hely ahol az asztalon illik hagyni.

Mennyi borravalót adjak a hordárnak? Mutassam ki nagyrabecsülésemet a taxis segítőkészségéért néhány euróval? És mikor számítanak a pénzérmék sértésnek?

A válasz nem is olyan egyszerű. Míg számos országban szívesen fogadják a borravalót és szinte magától érthetődő, addig Japánban például a kis pénzügyi elismerés sértheti a helyi gasztrónómiában tevékenykedőket.

Más nemzeteknél, mint pl. a görögök, spanyolok vagy az olaszok azonban az ilyen gesztus jó pontnak számít. Különösnek hathat az is, hogy a francia pincér visszahozza a teljes visszajárót annak ellenére, hogy megbeszéltük a borravalót. A felárat itt egyszerűen az asztalon illik hagyni.  

Andere Länder, andere Sitten: Im Ausland gelten oft bestimmte Regeln in Sachen Trinkgeld Más országok, más szokások: minden országban más szabályok érvényesek borravaló területén - Andere Länder, andere Sitten: Im Ausland gelten oft bestimmte Regeln in Sachen Trinkgeld (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen