hirdetés
Nemzetközi

Поиск работы: 8 непростительных ошибок в резюме

Munkakeresés: hibák, amiket kerüljünk az önéletrajz megírása során

Менеджерам по подбору персонала за день приходится просматривать огромное количество резюме.И всего за несколько секунд они могут принять решение о том, нравится им кандидат или нет. Есть яркие, запоминающиеся резюме, которые проходят отбор сразу.Однако многие совершают ошибки, которые оказываются непростительными и которые мешают завоевать расположение менеджера по подбору персонала. Ниже расскажем об основных ошибках, которых стоит избегать при составлении резюме.
hirdetés

Egy moszkvai nagyvállalat HR-es munkatársa számolt be arról, hogy munkája során milyen alapvető hibákkal találkozik, amikor is a hozzá beérkezett önéletrajzokat futja át. Nézzünk meg ezek közül párat.

A kulcsszavak hiánya

Az önéletrajz megírásakor feltétlenül ki kell emelnünk azokat a kulcsszavakat, melyek az adott pozícióhoz szükségesek. Ne felejtsük el, hogy a HR-es munkatársak gyakran ezek alapján a kulcsszavak alapján szűrik a jelölteleket. 

Túl sok szöveg

Az önéletrajz legyen egyszerű, lényegretörő és letisztult. Írjuk meg úgy a szöveget hogy mindig világos legyen a szakmánk, az eddig betöltött pozíciónk és a munkatapasztalatunk. 

Felesleges személyes névmások

A legjobb az, ha az önéletrajzban kerüljük a személyes névmások használatát: se én, se te, se Ön, se ők. A legjobb az, ha az önéletrajzot nem egyes szám első személyből írjuk hiszen anélkül is világos mindenki számára, hogy magunkról írunk. 

Túl bonyolult betűtípus

Kerüljük a furcsa és bonyolult betűtípusok használatát. A szakértők az Arial-t, vagy a már jól megszokott Times New Roman-t ajánlják. 

Közösségi oldalakra, és egyéb honlapokra való hivatkozás

Ha Ön az önéletrajzában feltűnteti a Facebook oldalának linkjét, akkor a HR-es kolléga biztos, hogy megnézi azt. Viszont kétszer is gondoljuk meg, hogy akarjuk-e, hogy a leendő munkaadóink a közösségi oldalakon folytatott életünk és hozzászólásaink alapján ítéljenek-e meg minket. Csak akkor adjunk meg ilyen hivatkozásokat az önéletrajzunkban, ha azoknak bármiféle közük is van az adott pozícióhoz. 

Nem szakszerű email címek

Ha Ön eddig a BeerLover123@gmail.com vagy a CuteChick4life@yahoo.com email címeket használta, akkor ideje váltani! Biztos lehet benne, hogy ront a megítélésén a nem szakszerű email cím megadása. Az új postafiók létrehozása ingyen van, és nem vesz igénybe sok időt, úgyhogy éljünk vele!

munkakeresés A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen