hirdetés
Nemzetközi

Ungarn: Orban reklamiert „Gottes Gnade” für sich

Orbán igénybe veszi Isten kegyelmét

Anlässlich einer Feier zum 500-jährigen Reformationsjubiläum rühmt der ungarische Ministerpräsident seine rechtsnationale Regierung.
hirdetés

A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából szervezett ünnepségen a magyar miniszterelnök saját jobboldali nacionalista kormányát éltette.

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”

-jelentette ki Orbán Viktor kedden, a Papp László Sportarénában tartott beszédében.

Magyarországon a lakosság 55 %-a vallja magát katolikusnak, 16 %-a pedig reformátusnak. A miniszterelnök is utóbbiakhoz tartozik. Ugyanakkor gyakran tesz engedményeket a katolikus papság részére, s a múltban szívesen fotózkodott feleségével és gyermekeivel a pápai audiencián.

A kritikusok gyakran a kormányfő szemére vetik a szociálisan hátrányos helyzetű emberekkel szemben tanúsított szívtelen és hűvös viselkedését. A menekültekkel kapcsolatos merev politikájában egyes keresztények Krisztus tanításának megtagadását látják.

A kormányközeli média és a kormánypropaganda rendszeresen rágalmazza Ferenc pápát, amiért az a menekültekkel szembeni szolidáris magatartásra szólítja fel a keresztényeket.

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor miniszterelnök „Isten kegyelméből”. / Viktor Orbán, ungarischer Ministerpräsident aus „Gottes Gnade” (Forrás: politico.eu)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen