hirdetés
Nemzetközi

В центре Москвы задержали более 260 человек

Moszkva központjában több mint 260 embert tartóztattak le

Столичная полиция задержала в центре города более 260 человек. Власти объяснили это случаями нарушения общественного порядка. По словам корреспондента РБК, задерживали в основном тех, у кого находили подозрительные предметы
hirdetés

A fővárosi rendőrség a közrend megsértése miatt több mint 260 embert tartóztatott le tegnap Moszkva belvárosában. A helyi tudósítók beszámolói szerint a tömeg dél körül kezdett el gyülekezni a Manyezsnoj téren, ahová azonnal mozgósítottak a rendőrség erőit. Igaz, a tüntetők nem kiabáltak, nem hoztak magukkal plakátokat, csak többen közülük terepmintás ruhát viseltek. A rendőrök elkezdték igazoltatni az összegyűlteket, majd átkutatták őket. Ha valakinél bármilyen „gyanús dolgot” találtak, azonnal a közeli rendőrőrsre vitték.

A letartóztatások a körülményekhez képest elég nyugodtak zajlottak. Az egybegyűltek egy kis idő után kiszorultak a Manyezsnoj térről a Forradalom térre, majd egy részük 15:30-kor a Duma körül táborozott le: teát öntöttek maguknak, és azt mondták, hogy egész éjszaka itt szeretnének maradni.

Délután négy körül egy kisebb csoport a Puskin térre vonult. Menet közben a rendőrség munkatársai ismét kivizsgálták őket, és akinél valami gyanús tárgyat találtak, azt elszállították „megelőző beszélgetésre”.

A rendőrség beszámolója szerint a motozások során több esetben találtak kést, maszkokat vagy egyéb más támadásra alkalmas eszközöket.

A megmozdulást az „Artpodgotovka” csoporthoz kötik, akik az FSzB információi szerint „szélsőséges akcióra készültek, mely során hivatali épületeket akartak felgyújtani, valamint a rendfenntartó szervek munkatársaival konfliktust akartak szítani.” A letartóztatások mellett Moszkvában a tegnapi napon körülbelül 20 házkutatás történt a csoport szervezőinek lakásán.

Moszkva Tüntetések az orosz fővárosban (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen