hirdetés
Nemzetközi

Лавров объявил о готовности Путина к встрече с Трампом

Lavrov az amerikai és az orosz elnök újabb találkozóját helyezte kilátásba

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил ТАСС, что российский лидер Владимир Путин готов к встрече с американским коллегой Дональдом Трампом.
hirdetés

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a TASS hírügynökségnek elárulta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész ismét találkozni amerikai kollégájával, Donald Trumppal.

„Az utóbbi időben lehet hallani olyan kijelentéseket Trumptól, miszerint találkozni szeretne az orosz vezetővel. A mi részünkről ennek semmi akadálya, és ezt az USA-ban is tudják,”

– nyilatkozta Lavrov.

Ezen kívül a külügyminiszter nem zárt aki annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben ő is tárgyalni fog az amerikai államtitkárra, Rex Tillersonnal a november 10-11 között Vietnámban tartott „Ázsiai és Csendes-óceáni gazdasági együttműködés” csúcstalálkozón.

Trump a maga részéről először november 3-án beszélt arról, hogy ázsiai látogatása során szívesen sort kerítene egy újabb találkozóra Putyinnal. A Kremlben megerősítették a hírt, és hozzátették, hogy már folynak az egyeztetések a felek között. Az elnökök valószínűleg az ukrán helyzetről és az észak-koreai válságról fognak tárgyalni.

Az első személyes találkozóra a két ország vezetője között idén július 7-én került sor a G20-as csúcstalálkozó keretein belül. A tárgyalások akkor Putyin és Trump között 2 és fél órán át tartottak. Az amerikai elnök később a megbeszélést orosz kollegájával egyenesen „kitűnőnek” minősítette.

Putyin és Trump A két vezető találkozójára november 10-11 között kerülhet sor (Forrás: lenta.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen