hirdetés
Nemzetközi

Кому выгодно перемешать спорт и политику: Путин о причинах нападок на российских спортсменов

Kinek az érdeke összemosni a sportot és a politikát: Putyin az orosz sportolókat ért támadásokról

Инфляция и ипотека, поддержка семей с детьми, либерализация законов о предпринимательстве и даже возможность защитить Землю от метеоритов. Все это Владимир Путин обсуждал на Урале с рабочими Челябинского компрессорного завода. В ходе поездки в регион президент посетил предприятие — и пообщался с сотрудниками. Помимо прочего, речь зашла и о новых попытках дискредитировать российских спортсменов. Как считает Владимир Путин, у этих попыток есть и политическая подоплека.
hirdetés

Putyin a napokban az Uráli térségben járt, ahol meglátogatta a nemrég Cseljabinszkban nyílt kőolajfinomító üzemet. A gyári dolgozók munkájuk végzése közben kérdéseket tettek fel az elnöknek. Többen arra voltak kíváncsiak, hogy a válságos időkben milyen állami támogatásra, szociális biztonságra lehet számítani. Putyin megnyugtatta őket, hogy még a legnehezebb időszakban is a kormány gondoskodni fog a családokról, valamint a szociális kötelezettségeiknek eleget fognak tenni.

„Az állami költségvetést durván 40 dolláros hordónkénti kőolajárral számoljuk ki. Jelenleg 63 dollárt adnak egy hordóért, tehát fel vagyunk készülve a legrosszabb forgatókönyvre is. Amit ezen felül kapunk, azt mind félretesszük, így a készleteink csak nőnek. Ez egyfajta biztonságot ad egész országra nézve.”

A sportért rajongó cseljabinszkiek az orosz sportolókat ért folyamatos támadások okairól is kérdezték az elnököt. Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy lehetséges-e, hogy az orosz sportolók nem indulhatnak nemzeti színekben a jövő évi téli Olimpiai Játékokon.

„Tudják a téli Olimpiai Játékok 2018 februárjában lesznek, míg az elnökválasztásra nálunk márciusban kerül sor. Az a gyanúnk, hogy mindez azért történik, hogy a sportkedvelő választókban ellenérzést keltsenek a kormány irányába, mivel azok, állítólag részesei a doppingbotránynak,”- osztotta meg véleményét Putyin.

Az elnök hozzátette, hogy a kormány maga is érdekelt a dopping elleni harcban és abban, hogy a becsületes, tisztességes sportolók nyugodtan képviselhessék hazájukat a nemzetközi versenyeken. Az orosz elnök szerint ez lehet Amerika bosszúja azért, amiért szerintük Oroszország beleavatkozott az ő elnökválasztásukba.

 

Putyin A kép illusztráció (Forrás: http://images.aif.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen