hirdetés
Nemzetközi

«Американцы не проявили гибкости»: в Кремле объяснили срыв встречи Путина и Трампа

„Az amerikaiak nem mutattak semmiféle rugalmasságot”: A Kreml nyilatkozik arról, miért nem jött össze Putyin és Trump találkozója

Отдельная двусторонняя встреча Владимира Путина и Дональда Трампа в рамках саммита АТЭС не состоялась по вине американской стороны. По словам пресс-секретаря президента России Дмитрия Пескова, предложенное Вашингтоном время не устраивало Москву, при этом никаких альтернативных вариантов американцы обсуждать не стали. Также Песков попросил избегать двояких трактовок совместного заявления лидеров по Сирии и рассказал об обсуждении «вмешательства» России в президентские выборы в США. Как в Кремле оценивают диалог с Вашингтоном — в материале RT.
hirdetés

 Vlagyimir Putyin és Donald Trump külön találkozójára az „Ázsiai- és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés” tagországainak Fórumán végül nem került sor. Lavrov szerint a megbeszélés az amerikai fél hibájából nem jött létre. Dmitrij Peszkov kormányszóvivő azt nyilatkozta, hogy a Washington által javasolt időpont az oroszoknak nem felelt meg, viszont más alternatívával nem álltak elő.

„Sajnos, ez alkalommal az amerikai fél az orosz kollégák erőfeszítései ellenére sem voltak hajlandóak alternatív javaslattal előállni. Egyetlen időpontot adtak meg, ami csak nekik felelt meg, és egy olyan helyszínt, amit szintén ők intéztek,” – magyarázza a találkozó kudarcának okait Peszkov.

A kormányszóvivő a továbbiakban arra is kitért, hogy Trump viselkedése ellentmond mindenféle nemzetközi normának. Ugyanis ilyen esetekben a felek több időpontot, és több helyszínt is megadnak, hogy az amúgy is elfoglalt vezetők tudjanak egy mindenkinek megfelelő verziót kiválasztani.

Peszkov arra is emlékeztetett, hogy a két elnök korábbi, hamburgi találkozója az amerikaiak forgatókönyve szerint zajlott, így most illett volna nekik alkalmazkodniuk.

Lavrov külügyminiszter a meghiúsult találkozóról csak annyit mondott, hogy ez számukra is érthetetlen, mivel a Fórum előtt Trump maga nyilatkozott úgy, hogy szeretne orosz kollegájával személyesen is tárgyalni.

Sokan úgy gondolják, hogy a szervezési problémák az orosz-amerikai kapcsolat elhidegülésével lehet összefüggésben. A szakértők szerint ugyanis ha a két ország között jó viszony áll fenn, akkor a fentihez hasonló protokoll kérdések könnyen megoldódnak.

Putyin és Trump A két vezető találkozójára végül nem került sor a hétvégén (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen