hirdetés
Nemzetközi

US-Regierung will in ungarische Medienlandschaft eingreifen

Az Egyesült Államok kormánya be akar avatkozni a magyar média ügyeibe

Die US-Regierung will in die ungarische Medienlandschaft eingreifen und dort für die Unterstützung „objektiver Medien” sorgen. Und das, obwohl Viktor Orban als treuer Unterstützer Donald Trumps gilt.
hirdetés

Az Egyesült államok be akar avatkozni a magyar média ügyeibe, hogy „objektív” médiáról gondoskodjon. Mindezt úgy, hogy Orbán Viktor Donald Trump hű támogatójának számít – írja a Contra Magazin hírportál.

Ez a lépés tipikus az amerikaiak részéről, akik kettős mércét alkalmaznak, ha egy másik ország belső ügyeibe való beavatkozásról van szó. Washington (pontosabban Langley) nemcsak más államok választásaiba szól bele újra és újra, hanem már a média ügyeibe is,  miközben ő maga hisztérikus drámát rendezett Oroszország amerikai választásokba való állítólagos beavatkozása miatt.

Legutóbb Washington a Russia Today (RT), orosz szolgáltatónak hányta a szemére, hogy az beavatkozik az Egyesült Államok belső ügyeibe és propaganda tevékenységet folytat (miközben az USA maga különböző médiumokat finanszíroz Oroszországban). Most pedig egy olyan programot tűzött ki az USA külügyminisztériuma, melyen keresztül Magyarország médiumaiba és belső ügyeibe szólhat bele.

A hivatal honlapján mindezt úgy tették közzé, hogy a „program a helyi tradicionális és online médiumokat kívánja javítani”, valamint emelni a „megbízható és párt nélküli információkhoz való hozzáférést”. Ezen kívül a projekt célja, hogy olyan hatás fejtsen ki, mely elősegíti a demokratikus reformokat. A kérdés az, hogy mi ez, ha nem „hadjárat” Orbán Viktor és a FIDESZ ellen?

Mindez annak ellenére, hogy Donald Trump erős és bátor embernek nevezte és dicsérő szavakkal illette a magyar miniszterelnököt, aki rajta van Trump vendéglistáján is. A Contra Magazin hírportál szerint azon sem lehetne csodálkozni, ha kiderülne, hogy valamilyen módon Orbán „ellenségének”, a multimilliárdos Soros Györgynek is benne van a keze a dologban.

Donald Trump és Orbán Viktor „Hadjárat” Orbán Viktor és a FIDESZ ellen?/ „Feldzug” gegen Viktor Orbán und dessen FIDESZ? (Forrás: zarojel.hu)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen