hirdetés
Nemzetközi

Плюсы позднего старта выборной кампании Путина

Putyin késői választási kampányának előnyei

"Независимая газета" в редакционном комментарии свежего номера пытается разобраться, почему Владимир Путин до сих пор не объявил о своем выдвижении на президентскую должность и какие плюсы и минусы принесет ему поздний старт кампании.
hirdetés

A „Nyezaviszimaja gazeta” a napokban egyik cikkében azt fejtegette, hogy Vlagyimir Putyin miért nem jelentette be egészen idáig, hogy szeretne indulni a 2018-as elnökválasztáson, valamint milyen előnyei és milyen hátrányai származhatnak az államfőnek a késői kampánykezdésből.

A Kremlben már többen is azt találgatják, hogy mikor és hol fogja Putyin megtenni hivatalos bejelentését. Az eddigi lehetséges forgatókönyv szerint az elnök csak azután fogja jelölését leadni, miután a Felsőház december 7 és 17 között megnyitja a jövő évi elnökválasztási időszakot.

Felmerül a kérdés: miért csak ilyen későn? Hiszen Putyinnak se egészségügyi se népszerűségi problémái nincsenek, amik zavarhatnák elnökválasztási kampányát.

Politológusok szerint éppen ezért azokban az előnyökben lehet a válasz, amit az elnök kap a későn indított kampánytól. Először is Putyin egészen addig nem lehet kritika tárgya, amíg hivatalosan nem jelöltette magát, így pártjának nem kell reagálnia az őt ért vádakra.

Másodszor pedig az is valószínű, hogy Putyin és adminisztrációs köre engedi minden jelöltnek, hogy elmondja, amit el szeretnének mondani, a választóknak pedig azt, hogy mérlegeljék a hallottakat és az adott jelöltek hozzáértését. Így az állampolgárok néhány hétig, vagy akár hónapig hallgathatják a legkülönbözőbb elnökjelöltek álláspontjait Szabcsaktól egészen Zsirinovszkijig, meggyőződhetnek azok hiteltelenségéről, majd ismét a „tettek emberére”, Putyinra adhatják voksukat.

Annak ellenére, hogy az orosz államfő még hivatalosan nem jelentette be szándékot, mégis mindenkinek világos, hogy Putyin indulni fog a jövő évi márciusi választásokon, és győzelme felöl sincsenek igazán kételyek.

Putyin A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen