hirdetés
Nemzetközi

Was Jamaika jetzt noch im Weg steht

Ami még Jamaica útjában áll

Neuer Tag, neuer Endspurt: Union, FDP und Grüne wollen am heutigen Sonntag ihre Sondierungsgespräche abschließen. Doch die Hindernisse für eine Koalition scheinen weiter groß zu sein.
hirdetés

Az Unió, az FDP és a Zöldek a mai nappal le kívánják zárni a tárgyalásokat, de a koalíciónak továbbra is akadályai vannak.

Az idő nyomása alatt folytatja vasárnapi megbeszéléseit a CDU, a CSU, az FDP és a Zöldek. A tárgyalásokat estig le kell zárniuk, de ahogy korábban, most sem sikerült számos központi kérdésben megegyezniük, így például a migráció, a klímavédelem és az energia témakörében. Egyes résztvevők állítása szerint, ha a migrációs kérdésben sikerülne dűlőre jutni, a klímával és az energiával kapcsolatban már nem lenne olyan nehéz megegyezni. A klímavédelem és a szénerőművek különösen a Zöldek szívügye, míg a bevándorlás korlátozása a CSU számára rendkívül fontos. Szintén vitatéma a közlekedés ügye is, hiszen a belső égésű motorok jövője továbbra is kérdéses.

A bevándorlás témakörében a Zöldek hajlandóak a kompromisszumra. Eszerint a 200 000 fő/év egy rugalmas keretszámnak számít és átléphető. Ezzel az engedménnyel azonban a Zöldek úgy érzik, elérték fájdalomküszöbüket, s csak akkor hajlandóak a kompromisszumra, ha a CSU is megmozdul, azaz nem zárkózik el a családegyesítéstől.

„Addig nem tudunk túllépni ezen a fázison, amíg a migrációs vita morális küzdőtéren zajlik.”

-mondta Frank-Walter Steinmeier, német államfő a „Welt am Sonntag” vasárnapi lapnak. Szerinte a politikának egy kontrollált és irányított bevándorlást kell kialakítania.

A „Bild am Sonntag”-nak készült Emnid-felmérés szerint, ha a Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarcba fulladnának, a német állampolgárok 49 %-a az Unió és az SPD nagykoalícióját választaná, míg 47%-uk ellene szavazna. A polgárok 47 %-a új választásokat írna ki, tekintve a stagnáló koalíciós tárgyalásokat, 50 % viszont az új választások ellen van.

Kompromisszum a Zöldek részéről A Zöldek hajlandóak a kompromisszumra, ha a CSU is./ Die Grünen sind bereit, Kompromiss zu schließen, wenn die CSU auch. (Forrás: srf.ch)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen