hirdetés
Nemzetközi

В США умер серийный убийца Чарльз Мэнсон

Az USA-ban elhunyt a leghíresebb sorozatgyilkos, Charles Manson

В тюремной больнице в США умер Чарльз Мэнсон — лидер секты, известной совершением целого ряда убийств. Среди жертв сектантов была супруга Романа Полански актриса Шэрон Тейт
hirdetés

Amerikában, egy börtönkórházban hunyt el a történelem leghírhedtebb sorozatgyilkosa, Charles Manson – aki saját szektája vezetőjeként számos gyilkosságot követett el. Áldozatai közül a leghíresebbek Roman Polanski színésznő felesége, Sharon Tate, akivel terhesen végzett Manson.

A CBS információ szerint a sorozatgyilkos 83 éves korában halt meg a Kalifornia államban található Bakersfield-i börtön kórházában. Manson éppen tíz életfogytiglani büntetését töltötte a fegyintézetben.

Charles Manson neve az 1960-as évek végén vált ismerté. Akkor még gitárkedvelő fiatalemberként pár hetet játszott a Beach Boys-ban is, majd Kaliforniában megalapította saját kommunáját „család” néven. A szekta tagjai előszeretettel éltek kábítószerekkel, és saját bevallásuk szerint a sátánt imádták. Ehhez az is hozzátartozott, hogy Manson utasítására egy sor gyilkosságot hajtottak végre, amikben maga a szektavezér is részt vett.

A „család” egyik első áldozata Roman Polanski terhes felesége, Sharon Tate volt. Ezután végeztek egy Los Angelesben ismert fodrásszal, majd egy kávéháztulajdonossal, akire Manson valamiért neheztelt.

Az ezt követő nyomozások során a rendőrségnek sikerült azonosítani a szekta tagjait, és egytől egyik letartóztatták őket. A villamosszéktől csak az mentette meg az elkövetőket, hogy Kalifornia államban pont akkor, 1972-ben törölték el a halálbüntetést. Ezért a bíróság végül 10 életfogytiglanit szabott ki Mansonra.

A nagy port kavart ügy után Charles Manson életéről számos sorozat és film készült, neve az ismert énekes Marilyn Manson csapatában is tovább él.

 

Charles Manson Tegnap este börtöne kórházában 83 éves korában hunyt el Charles Manson (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen