hirdetés
Nemzetközi

Prenez le contrôle des illuminations de Noël Boulevard Haussmann

Bárki irányíthatja az ünnepi fényeket a Haussmann sugárúton

Une application pour smartphone va permettre aux passants de changer la couleur des illuminations du Boulevard Haussmann.
hirdetés

Egy okostelefonos alkalmazás segítségével a járókelők is képesek lesznek átállítani a Haussmann sétányon az ünnepi fényfüzérek színeit.

A karácsonyi kirakatablakairól is híres Haussmann sétány húsz éve most először öltözik fényözönbe az év végi ünnepekre, és a különleges alkalomból egyben egy érdekes kis „játékkal” is kedveskednek a járókelőknek – akik képesek lesznek megváltoztatni a karácsonyi fények színét.

E hét péntekétől egészen január hetedikéig lesz elérhető és használható az az okostelefonos alkalmazás (#PlayHaussmann), amelynek segítségével lényegében bárki irányíthatja a fényfüzérek árnyalatait. Az alkalmazás felhasználói kiválaszthatják a „játékterüket”, vagyis azokat a szakaszait a fényeknek, amelyeket „irányítani” szeretnének.

Alapvetően a füzérek háromféle tulajdonságát,

  • a színét,
  • az effekteket, illetve ezek
  • ritmusát

lesznek képesek átállítani az alkalmazás segítségével a „játékosok”.

A lehetőséget a Haussmann Paris Egyesület ajánlotta fel, amely a környék összesen tizenegy boltját, köztük a Galeries Lafayette-et, illetve Printemps-t tömöríti.

Az egyesület célja, hogy az évi 50 millió látogatót vonzó, és ismertségét tekintve a Champs-Elysées-vel versengő kerületbe újra életet vigyenek. A Haussmann sétány látványosságai már jelenleg is háromszor akkora forgalmat hoznak, mint „a világ legtöbb látványos sétánya”. Ez évi 3 milliárd eurós forgalomban mutatkozik meg.

A Haussmann sugárút A Haussmann sugárút / Le boulevard Haussmann (Forrás: leparisien.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen