hirdetés
Nemzetközi

„Hat aus Fehlern ihrer Flüchtlingspolitik nicht gelernt”: FDP-Mann greift Merkel an

„Merkel nem tanult menekültpolitikájának hibáiból”

Am 14. November veröffentlichte der amerikanische Sender CNN ein exklusives Video, das zeigt, wie in Lagern an der libyschen Küste mit Migranten gehandelt wird. Auf Auktionen werden sie wie Sklaven verkauft. Bei einem Krisentreffen im Rahmen des EU-Afrika-Gipfels wurde am Mittwochabend unter deutsch-französischer Führung ein Maßnahmenpaket beschlossen, um die Migranten von diesen unmenschlichen Zuständen zu befreien.
hirdetés

November 14-én a CNN amerikai TV csatorna egy exkluzív videót tett közzé, melyben látható, hogyan bánnak a menekültekkel a líbiai tengerparton felállított táborokban. Aukciókon árusítják őket, mint a rabszolgákat. Az EU-Afrika csúcs keretében tartott krízistalálkozón német-francia vezetés mellett egy intézkedési csomagról döntöttek, hogy a menekülteket megszabadíthassák az embertelen körülményektől.

A tervek és az afrikai országok szerint a menekülteket elsősorban a szomszédos országokba, Nigériába és Csádba viszik majd. Ehhez azonban az EU-nak pénzügyi segítséget kell nyújtania, jelentette a „Welt” hírportál.

A témával kapcsolatban persze rögtön megjelentek a kritikusok, méghozzá az FDP soraiból. Az egyik elnökségi tag, Alexander Graf Lambsdorff a „Welt”-nek elmondta:

„Az EU-Afrika csúcson létrejött spontán megállapodás jól mutatja, hogy Angela Merkel kanzellár asszony teljesen nyilvánvalóan nem tanult a menekültpolitikájában elkövetett hibáiból.”

Lambsdorff szerint Merkel mindig csak nyomás alatt szánja rá magát a cselekvésre.

Omid Nouripour, a Zöldek külügyi politikusa így nyilatkozott:

„A líbiai állapotok már régóta ismertek. Most már felvétel is készült erről, mely rögtön a kancellár asszony akcionizmusához vezet.”

Az International Organization for Migration (IOM), migrációért felelős nemzetközi szervezet közölte, hogy Líbia központi kormányzata jelenleg 30 tábort működtet, körülbelül 20 000 menekülttel. A 30 táborból kettőben a szervezet már megkezdte intézkedéseit.

Menekültek líbiában Menekültek Líbiában./ Flüchtlinge in Libyen. (Forrás: tagesspiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen