hirdetés
Nemzetközi

Geheimverhandlungen? Union und SPD vereinbaren absolut vertrauliche Gespräche

Titkos tárgyalások? Az Unio és az SPD bizalmas megbeszéléseken egyeztet

Die SPD hat sich zu ergebnisoffenen Gesprächen mit CDU und CSU durchgerungen. Jetzt richten sich die Augen auf die Union - und die Kanzlerin. GroKo ja oder nein? Oder sogar KoKo? Der News-Ticker.
hirdetés

Miután a Jamaika-koalícióról szóló tárgyalások kudarcba fulladtak, ismét felmerült az SPD-vel alakítandó „Große Koalition” (GroKo), azaz nagy koalíció lehetősége. Ennek ellenére minden párt részéről kétségek merültek fel a koalícióval kapcsolatban, ugyanakkor új ötletek is szóba kerültek. Így hozta fel az SPD az úgynevezett kooperációs koalíció (KoKo) ötletét. A közös elképzelésekről szerdán egyeztetnek a CDU, CSU és SPD vezetői.

Thomas Strobl, a CDU alelnöke figyelmeztette az SPD-t, hogy az új koalíciós tárgyalásokon ne álljanak elő túlzó követelésekkel.

„Tárgyaljatok tisztességesen vagy hagyjuk az egészet – de ez a nyilvános lármázás idegesítő.”

-mondta Strobl, aki egyben Baden-Württemberg belügyminisztere.

„Amit egyáltalán nem akarok hallani, az a vörös-irányvonal-blabla.”

-fűzte hozzá Strobl.

Thomas Strobl a CDU alelnöke Thomas Strobl a CDU alelnöke./ Der CDU-Vizevorsitzende Thomas Strobl. (Forrás: stuttgarter-zeitung.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen