hirdetés
Nemzetközi

Erdogan aggodalmát fejezte ki Putyinnak a dúmai vegyi támadás miatt

Aggodalmát fejezte ki Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kelet-gútai Dúma város elleni hétvégi támadás miatt - közölte hétfőn az Anadolu török állami hírügynökség.
hirdetés

Az al-Dzsazíra pánarab televízió szombati jelentésében azt állította, hogy legalább negyven ember halt fulladásos halált a szíriai lázadók utolsó erődítményeként szolgáló Dúmában, a Damaszkusz melletti térség legnagyobb városában egy vegyi támadás következtében. Az Oroszország támogatását élvező szíriai vezetés tagadta, hogy a kormányerők bármilyen vegyifegyver-támadást hajtottak végre a felkelők ellen, és maga Moszkva is valótlannak nevezte ezeket a híreszteléseket.

Erdogan és Putyin hétfőn a beszélgetés során az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta annak érdekében, hogy elejét vegyék a civil áldozatoknak és eljuttassák a helyszínre a humanitárius segélyeket.

Vasárnap az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) számos tagállama a testület rendkívüli ülésének összehívását kérte az állítólagos kelet-gútai vegyifegyver-támadás miatt.

A török és az orosz államfő mellett Haszan Róháni iráni elnök is részt vett múlt csütörtökön Ankarában azon a csúcstalálkozón, amely a szíriai konfliktus rendezésének lehetőségeit kereste.

A három ország korábban Szíriára vonatkozóan a tűzszünet biztosítására vállalt kötelezettséget. Oroszország és Irán a szíriai rezsim, míg Törökország az ellenzéki erők kordában tartásáért felel.

Forrás: MTI

Recep Tayyip Erdogan Recep Tayyip Erdogan aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kelet-gútai Dúma város elleni hétvégi támadás miatt (Forrás: Kremlin.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen