Nemzetközi

Trump Pakisztán segítségét kérte az afganisztáni konfliktus lezárásához

Donald Trump amerikai elnök segítséget kért Imran Hán pakisztáni miniszterelnöktől az afgán kormány és a tálibok közötti béketárgyalások újraindításához - mondta el hétfőn Favad Saudri, az ázsiai ország tájékoztatási minisztere.

Trump levelet írt a pakisztáni kormányfőnek, amelyben jelezte, hogy az ázsiai országgal való kapcsolat nagyon fontos az Egyesült Államok számára, illetve az afganisztáni konfliktus lezárásához - tette hozzá Saudri.

Amerikai tisztségviselők régóta szeretnék elérni, hogy Pakisztán nyomást gyakoroljon az országban rejtőzködő tálib vezetőkre annak érdekében, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a kabuli kormánnyal.

Forrás: MTI

Donald Trump Trump levelet írt a pakisztáni kormányfőnek, amelyben jelezte, hogy az ázsiai országgal való kapcsolat nagyon fontos az Egyesült Államok számára, illetve az afganisztáni konfliktus lezárásához (By The White House - The White House - Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=4sVp3yFNEYQ), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57800349)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen