hirdetés
Sport

Nyílt levélben szólítja meg a szurkolókat 50 korábbi Fradi-kedvenc

Ötven korábbi ferencvárosi kedvenc nyílt levélben szólította meg a szurkolókat a múlt szombati Ferencváros-Debrecen mérkőzésen történt, két súlyos és egy könnyebb sérüléssel végződő verekedéssel kapcsolatosan. Az egykori játékosok szeretnék, ha nem egy botrány, hanem a stadionba visszatért remek hangulat miatt figyelnének a klubra – derül ki a Magyar Idők cikkéből.
Labdarúgó NB I - Ferencváros-Debreceni VSC A Ferencváros szurkolói a kapu felé repülő sast figyelik a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencváros - Debreceni VSC mérkőzés előtt a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
hirdetés

Ötven korábbi játékos nyílt levélben szólította meg a szurkolókat a múlt hét szombaton történt incidenssel kapcsolatban. Az egykori játékosok leszögezik, hogy mélységesen elítélik a történteket, és szeretnék, ha a jövőben soha nem lenne olyan botrány, amely összefüggésbe hozható a Fradival.

„B-közepes srácok! Semmilyen erőszakos cselekedet nem lehet része a lelátói életnek” – nyomatékosítják.

Megjegyzik azt is, hogy már több mint három éve nem történt a szombatihoz hasonló a stadionjukban, most azonban „szomorúan kell megállapítaniuk”, hogy nagyjából ötven felelőtlen ember durvasága miatt ahelyett, hogy „a Fradi család egymásra találásáról, a remek atmoszféráról, a sport, a labdarúgás felemelő ünnepéről szólnának a hírek”, igyekeznek besározni a Ferencvárost.

Az aláírók között több generáció tagjaival is találkozunk, így például

 • Fenyvesi Máté,
 • Rákosi Gyula,
 • Géczi István,
 • Szőke István,
 • Bálint László,
 • Martos Győző,
 • Ebedli Zoltán,
 • Bánki József,
 • Fischer Pál,
 • Dzurják József,
 • Keller József,
 • Lipcsei Péter és
 • Dragóner Attila

neve fémjelzi a szurkolóknak címzett nyílt levelet.

Ahogyan arról korábban írtunk, szombaton a Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében verekedés tört ki, aminek következtében ketten súlyosan, egy személy pedig könnyebben megsérült.

Az esettel kapcsolatban Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke korábban elmondta, hogy 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudnak azonosítani, ugyanis a stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Egyúttal azt ígérte: senki sem fogja megúszni, még azok sem, akik úgy igyekeztek megnehezíteni a későbbi azonosítást, hogy többször is ruházatot és cipőt váltottak.

Kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szektorbezárással és pénzbüntetéssel sújtotta a Ferencvárost a jelentős szurkolói rendbontás miatt.

A Magyar Idők a szombati incidenssel kapcsolatosan azt írta Bagoly Bettina a Digi Sport híradójának adott csütörtök esti nyilatkozata alapján, hogy a szombati verekedés miatt előállított két férfival szemben a jelenlegi adatok szerint csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú. A szóban forgó bűncselekmények büntetési tételének felső határa – mivel több bűncselekményről van szó – 4,5 évig terjedhet.

A lap szerint feltehetőleg a visszatérő ultrák és a Halhatatlanok nevű csoport vezetője között alakult ki konfliktus; utóbbi használt kést, de az ügyészség álláspontja szerint valószínűleg önvédelemből. Ennek megfelelően a rendőrség és az ügyészség vizsgálják a jogos védelmi helyzet fennállását.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tüdőembóliát kapott Marozsán Dzsenifer

Tüdőembóliát kapott Marozsán Dzseniferhirdetés
Ronaldo: a korombeli játékosok Katarba vagy Kínába mennek

Ronaldo: a korombeli játékosok Katarba vagy Kínába mennekBecsületrendet kapnak a világbajnok francia válogatott játékosai

Becsületrendet kapnak a világbajnok francia válogatott játékosaiVízilabda Eb: Győzelemmel kezdett a férfiválogatott

Vízilabda Eb: Győzelemmel kezdett a férfiválogatotthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen