Sport

Ezúttal Luka Modric kapta az Aranylabdát

Az elmúlt megközelítőleg egy évtizedben az Aranylabdát rendre Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo nyerte el, ám ennek immár vége, hiszen a 2018-as Aranylabdát a Real Madrid és a horvát válogatott középpályásának, Luka Modricnak ítélték.
Luka Modric A 2018-as Aranylabda győztese ezúttal Luka Modric lett (By Fanny Schertzer - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26637735)

A harminchárom éves Modric májusban sorban a harmadik Bajnokok Ligája győzelmét ünnepelhette, míg a labdarúgó-világbajnokságon a horvát válogatottal a második helyezést érték el, amiben neki is nagy szerepe volt.

Az, hogy most a horvát labdarúgóé lett a díj, azért is különleges fordulat, mert legutóbb 2007-ben fordult elő, hogy nem Messi vagy Ronaldo nyerte el azt. Ekkor az AC Milan játékosa, Kaká kaparintotta meg az Aranylabdát.

Az idei évben egyébként a nyáron a Real Madridtól a Juventushoz igazoló Ronaldo a második helyen végzett, míg Messi az ötödik, Antoine Griezmann a harmadik, Kylian Mbappe pedig a negyedik helyet érdemelte ki.

Ami pedig Modricot illeti, nem akármilyen évet tudhat maga mögött, hiszen előzőleg már a FIFA Az év férfi labdarúgója címét, illetve a vb legjobb játékosának járó elismerést is ő kapta. A BBC Sport-nak nyilatkozva a labdarúgó azt mondta, a díját mindazon játékosoknak ajánlja, akik a Messi és Ronaldo dominálta egy évtizedben lemaradtak arról.

„Ez a díj mindazoké a játékosoké, akik valószínűleg megérdemelték, hogy elnyerjék, de nem tették. Ez egy rendkívül különleges év volt számomra. Nehéz szavakkal kifejeznem az érzéseimet és azt, hogy hogyan érzek. Ez valami egyedülálló dolog számomra”

– fogalmazott az Aranylabda-győztes.

Ronaldoról és Messiről szólva úgy fogalmazott, mindketten rendkívüli játékosok, s az, hogy most ő nyerte el a díjat, arra utal, hogy ebben az évben valami igazán különlegeset tett a pályán.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen