Sport

Pert nyert Hosszú Katinka

Első fokon pert nyert a FINA ellen Hosszú Katinka a Bors szerint.
Hosszú Katinka Pert nyert Hosszú Katinka (Forrás: By Doha Stadium Plus Qatar - https://www.flickr.com/photos/dohastadiumplusqatar/30209603156, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53484691)

Hosszú Katinkának és két társának – Andrew Michaelnek és Tom Shieldsnek – adott igazat első fokon egy washingtoni bíróság egy, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA ellen indított perben.

Utóbbi azért indult, mert a FINA meggátolta, hogy a sportolók részt vegyenek az International Swimming League tavaly decemberi, jelentős pénzdíjjal járó nyitóversenyén – számol be róla a Bors. Az úszók számára a szervezet ekkor eltiltást helyezett kilátásba abban az esetben, ha indulnak az érintett torinói versenyen, amelyet azután nem is tartottak meg.

A Nemzetközi Úszószövetség a lap szerint az ítéletről egyelőre nem kapott tájékoztatást. A Bors az üggyel kapcsolatosan Gyárfás Tamást is megkérdezte, aki a FINA legfelsőbb döntéshozó testületének tagja.

A sportvezető úgy nyilatkozott, hogy ő maga a büro szavazásán engedélyezte volna, hogy az úszok indulhassanak a versenyen, s egyúttal méltatta az olyan sportolókat, akik egyaránt vállalták volna a rövidpályás úszó-világbajnokságot és a torinói versenyt is. Megjegyezte azt is, hogy megoldás lehetne az ISL és a FINA együttműködése egy nagyobb pénzdíjazású verseny létrehozásában.

A Bors megszólaltatta a négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh Lászlót is, aki örömét fejezte ki a lapnak a bíróság döntése miatt. A sportoló úgy fogalmazott, Hosszú Katinkát külön kiemelné, amiért fel merte vállalni, hogy úszótársait képviselve szembeszáll a szövetséggel.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen