Sport

Magyarországon fogták el a Football Leaks tulajdonosát

Budapesten tartóztatták le a több nagy futballbotrány kirobbantásában főszerepet játszó Football Leaks nevű honlap portugál tulajdonosát – írja az Index egybehangzó portugál lapértesülésekre hivatkozva.
Focilabda Pinto ellen hazájában nem a Football Leaksen közzétett információk és dokumentumok, hanem a Benfica-botrány miatt adtak ki körözést (Forrás: pixabay.com / Michal Jarmoluk)

A portál felidézi, egyebek mellett Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügye is a Football Leaks keretében nyilvánosságra hozott, illetve egyes médiumokkal megosztott titkos dokumentumai alapján robbant ki a közelmúltban.

A Rui Pinto, a Football Leaks tulajdonosának letartóztatásáról szóló információt szerdán a portugál rendőrség hivatalos sajtótájékoztatón is megerősítette, s egyúttal bejelentették, hogy a magyar rendőrséggel együttműködve, egy bizonyos „Cyberduna" kódnevű akció keretében fogták el a férfit.

Pinto néhány éve erasmusos hallgatóként költözött a magyar fővárosba, elfogása során pedig a portugál rendőrség szerint nem tanúsított ellenállást – írja az Index, egyúttal a portugál Recordra hivatkozva megjegyezve azt is, hogy a 30 éves portugál hekker jelenleg Magyarországon van előzetes letartóztatásban. Várhatóan három-négy hét múlva adhatják ki a férfit Portugáliának.

Az Index szerint egyébként Pinto ellen hazájában nem a Football Leaksen közzétett információk és dokumentumok, hanem a Benfica-botrány miatt adtak ki körözést, amelynek során a labdarúgócsapat alkalmazottainak és vezetőinek levelezéséből loptak információkat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen