Tech

Távozik az Instagram két alapítója

Az Instagram két társalapítója, Kevin Systrom és Mike Krieger távozik a vállalattól. A fotómegosztó vezérigazgatója, Kevin Systrom azt mondta, mindezt azért teszik, hogy felfedezzék kreativitásukat és kíváncsiságukat.
Instagram A 2012-ben a Facebook által 1 milliárd dollárért felvásárolt Instagramnak jelenleg több mint egymilliárd felhasználója van (Forrás: pixabay.com / MrJayW)

A 2012-ben a Facebook által 1 milliárd dollárért felvásárolt Instagramnak jelenleg több mint egymilliárd felhasználója van.

A két társalapító a 2010-ben indított képmegosztó portált azt követően is irányította, hogy azt felvásárolta a Facebook, ám az utóbbi időben információk szerint feszültséget lehetett tapasztalni az utóbbi közösségi oldal vezetősége, valamint a most távozó Instagram-alapítók között.

Kevin Systrom és Mike Krieger állítólag csak hétfőn közölték a Facebook vezetőségével a döntésüket, távozásuk így meglehetősen hirtelennek tűnik.

Egy blogbejegyzésben Kevin Systrom úgy fogalmazott, készen állnak a „következő fejezetre”, s ahhoz, hogy új dolgokat hozzanak létre, előbb „hátrébb kell lépniük”, s meg kell érteniük, mi inspirálja őket, és ezt kell összevetniük azzal, amire „a világnak szüksége van”.

„Mi éppen ezt tervezzük tenni”

– tette hozzá a bejegyzésben.

A bejegyzésben nem utalt arra semmi, hogy Systrom neheztelne a Facebook vezetőségére, ehelyett azt közölte, hogy – Kriegerrel együtt – továbbra is érdeklődéssel követik a Facebook és az Instagram jövőjét.

Nyolc éve a páros – elmondása szerint – azért alkotta meg az Instagramot, hogy ezzel az emberekben rejlő kreativitást és a felfedezésre való vágyat előcsalogassák, most pedig „elérkezett az idő a következő fejezethez”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen