Tech

Bemutatta az Apple a megújult Macbook Air-t

Az Apple bemutatta a legnépszerűbb laptopja, a MacBook Air felújított változatát egy keddi, brooklyni eseményen. A 13,3 colos laptopot ezúttal Retina kijelzővel látták el, amelynek felbontása a korábbi modellének négyszerese.
Apple laptop A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Markus Spiske)

Az új laptop ára 1 199 dollárról (megközelítőleg 475 ezer forint) indul, s elődjétől egyebek mellett az különbözteti meg, hogy 1,24 kilogrammos súlyával 17 százalékkal könnyebb, emellett pedig 10 százalékkal vékonyabb is, és a kijelző körül is „karcsúbb” a foglalat.

A 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készülő gépen csak Thunderbolt 3 (USB-C) portokkal találkozhatunk a fejhallgatónak szánt jack dugó mellett. Az új hardverkombináció hosszabb vezetéknélküli használatot tesz lehetővé, így az Apple szerint a felhasználók akár 12 órán át böngészhetik az internetet.

Az új Macbook Air-t emellett Touch ID érzékelővel, Siri asszisztenssel és T2 chippel is felszerelték, de ugyancsak említést érdemel a 720p felbontású FaceTime HD-kamera, a (korábbinál hangosabb) sztereo hangszórók és a jobb hangfelismerés érdekében beépített három mikrofon is.

A MacBook Air legutóbb 2017-ben frissült némileg, ám ekkor sem történt szembetűnő változás a megjelenését illetően az első, 2008-ban bemutatott modellhez képest.

Mindennek hatására a vékonyabb és könnyebb 12 colos MacBook némileg kiszorította az Air-t, még ha ezért többet (mintegy 1300 dollárt) kellett is fizetniük a vásárlóknak – akik azonban az új Macbook Air-ben az Apple jelenlegi legolcsóbb Retina kijelzővel felszerelt laptopját köszönthetik a maga 1200 dolláros árával.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen