Tech

Az Instagram harcba száll a „hamis” lájkokkal

Az Instagramon problémát jelent, hogy olykor megtévesztő egy-egy profil népszerűségének látszata, hiszen akadnak, akik a lájkokat és kommenteket harmadik féltől vásárolják. A közösségi oldal azonban közlése szerint a jövőben kiszűri az ilyen hamis interakciókat.
Instagram Hamarosan kiszűrik a fizetett lájkokat és kommenteket (Forrás: pixabay.com / MrJayW)

Az Instagram bejelentette, hogy olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek azonosítják az olyan, harmadik féltől származó szolgáltatásokat és alkalmazásokat, amelyek „hamis módon” növelik a népszerűséget. Minden olyan profilt, amelyet ilyen szolgáltatások vagy eszközök használatán kapnak, figyelmeztetni fognak, és arra szólítanak, hogy változtassák meg a jelszavukat.

2010-es indulása óta az Instagram az online „influencerek” egy fontos eszközévé vált a nagyobb tömegek elérésére, akik a népszerűségüket gyakorta termékek reklámozására is felhasználták. Az efféle reklámozásért járó pénzösszeget pedig sokszor az adott influencer online táborának mérete alapján határozzák meg – csakhogy az, mint kiderült, olykor megtévesztő is lehet.

A közelmúltban már leállítottak néhány olyan alkalmazást, amelyet a felhasználók a követéseik növelésére használtak, ám akadnak még olyanok, amelyek továbbra is működnek, és havi rendszerességel pénzt kérnek a felhasználóktól a szolgáltatásaikért.

Az Instagram most tett bejelentése szerint azonban azok a felhasználók, akik továbbra is harmadik féltől származó alkalmazásokat használnak a hamis tevékenységek elérésére, megérezhetik ennek következményeit a képmegosztó oldal használatában. A vállalat közlése szerint ez egy újabb lépés annak érdekében, hogy az Instagramot egy olyan élénk közösségként tartsák meg, ahol az emberek autentikus módon léphetnek kapcsolatba egymással.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen