Tech

Miért hasznos az akkumulátoros LED fejlámpa?

Az idei év egyik meghatározó eseménye ráébreszthetett egy csomó embert, hogy igenis, van létjogosultsága egy akkumulátoros LED fejlámpának.
Miért hasznos az akkumulátoros LED fejlámpa? Miért hasznos az akkumulátoros LED fejlámpa? (Forrás: zseblampa.com)

Ki ne emlékezne az idei nyár, nagy port kavaró eseményére, amikor 12 gyermek és a fociedzőjük ragadt napokra egy barlang belsejében, mert rosszkor voltak rossz helyen? Na ugye, hogy megvan ez a történet? Ezek a gyerekek 9 napot töltöttek étlen-szomjan, a barlang sötét belsejében. Hogy miért? Nem tisztünk senkit sem bírálni, de nagy felelőtlenségre vall monszun idején tervezni egy ilyen jellegű barlangtúrát. Hiszen jelen esetben a víz elzárt minden kivezető utat és folyamatosan csak emelkedett. Később, ahogy a búvárok megtalálták őket, juttattak hozzájuk fényt és élelmet, így a kijutás maradék 9 napja már nem volt annyira sanyarú.

Minden valószínűség szerint nem világítás nélkül indultak el erre a túrára, de 9 nap alatt nem nagyon találunk olyan lámpát, ami ne merülne le. Éppen ezért, ha ilyen jellegű túrára adjuk a fejünket, akkor mindenképp érdemes kellő táplálékot és tartalék lámpát is tenni a csomagba, hiszen sosem lehet tudni. Emellett mindenképp egy megbízható és tartós fejlámpával érdemes csak nekivágni az ismeretlennek. Lássunk is két megbízható és strapabíró darabot!

Az első a Favour H0917 tölthető LED fejlámpa, ami igazán remek kis társ lehet, ha keményebb terepen, zordabb körülmények között kell huzamosabb ideig világítani. Ez a fejlámpa egy XP-G2 Cree fehér LED-del rendelkezik, ami az erőteljes fényhez 500 lument, a magas fényhez 350 lument bocsát ki. Por- és ütésálló tulajdonságai lehetővé teszik a tartós használatát még a legkeményebb körülmények között is. Használata egyszerű, így a legnagyobb sötétben is könnyedén megtalálhatjuk, hiszen csak egyetlen kapcsoló az egész. Az akkumulátorról minden töltöttségi infót megtudhatunk az ehhez kapcsolódó kijelzőről. Az áramkör védelmére szolgáló tartozékoknak hála a túlmelegedés könnyedén megelőzhető. Egy töltéssel 55 óra üzemidő is elérhető, amennyiben alacsony fokozaton és mértékkel használjuk.

A másik a Fenix HL60R tölthető LED fejlámpa, ami kettős fényforrással rendelkezik, így biztosak lehetünk abban, hogy tökéletes megvilágítást kaphatunk. Amennyiben a hozzá tartozó 18650 LI-ion akksival használjuk, akkor akár 100 órán át biztosított lehet a világításunk egy töltéssel. Ezt USB segítségével tehetjük meg a legkönnyebben, amihez a nyílás a lámpán található. Vízállóságának hála minden körülmények között használhatjuk, tehát nem árt neki az eső, de még egy kisebb csobbanás sem. Aluminimum borításának köszönhetően kopásálló és ha ez nem lenne elég, a lencséje is keményített, tükröződés elleni védelemmel van ellátva.

Ha úgy érzi, hogy ideje beszerezni egy tartós és strapabíró lámpát, akkor a Zseblámpa.com oldalon igen széles választékot böngészhet át, a munkatársak pedig örömmel segítenek abban, hogy megtalálja, amit keres.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen