Tech

Drónok okoztak fennakadást a London–Gatwick repülőtéren

Az Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb repülőterén fennakadásokat okozott a forgalomban néhány drón, amelyekre a légtérben lettek figyelmesek.
Drón Az eset közvetlen előzménye, hogy helyi idő szerint este 21 óra körül két drónra lettek figyelmesek a légtérben. (Forrás: pixabay.com / Mike Gattorna)

A London–Gatwick repülőtér kifutóit azt követően zárták le, hogy két drónt láttak a repülőtér közelében szerdán este. Ez azután több késéshez és fennakadáshoz vezetett. Egyes járatoknak máshol, akár Párizsban vagy Amszterdamban kellett leszállniuk, míg az utasokat arra figyelmeztették, hogy ellenőrizzék a járatuk státuszát.

Az eset közvetlen előzménye, hogy helyi idő szerint este 21 óra körül két drónra lettek figyelmesek a légtérben. Ezután a repülőtér szóvivője szerint újabb megfigyelések is születtek a drónokról, ezért minden a repülőtérre tartó és onnan történő fel, illetve leszállást felfüggesztettek.

Ezután hajnali 3 óra után egy perccel rövid időre ismét megindult a közlekedés, de mintegy háromnegyed óra múltán ismét drónokat láttak, ezért a korábbi intézkedések léptek életbe ismét.

A helyi szabályozás szerint tilos drónt a repülőterek légterének 1 kilométeres környezetében használni, vagy pedig 120 méter feletti magasságba repíteni az eszközt. Utóbbi ugyanis növelné annak kockázatát, hogy például egy repülővel ütközzenek. A repülőgépek biztonságának veszélyeztetése bűncselekmény, amelyért akár öt év szabadságvesztést is kiszabhatnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen